První adventní neděle je za námi a přichází ten správný čas na pečení vánočního cukroví. Nejdřív věnujte pozornost perníčkům, které potřebují pěkně odpočívat v teplém pelíšku. Až si dostatečně oddechnou, můžete je začít zdobit sladkým sněhem.

Co budete potřebovat
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce medu
- 1 lžičku perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 2 bílky na potření

Jak postupovat při pečení
- Nejdříve utřete cukr s vejci a změklým máslem. Poté přidejte med a perníkové koření. Následně si trošku pohrajte s mícháním.
- Takto je směs připravená k tomu, abyste postupně přisypávali mouku se sodou. Vymazlete dokonalé těsto, a pak ho nechte chvilku odpočinout v lednici.
- Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C.
- Vytáhněte těsto a rozložte ho na vál. Rozválejte silnější plát a vykrajujte perníčky oblíbených tvarů. Opatrně je vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby.
- Perníčky postačí péct cca 8 minut. Po vytažení je ještě na plechu potřete bílkem. Dostanou tak krásný lesklý nádech.
- Nakonec je ozdobte sladkou cukrovou nebo čokoládovou polevou. A nezapomeňte jim najít bezpečnou skrýš, jinak neuniknout chtivým prstíčkům zbytku rodiny.

Tip na závěr: Přizvěte si na pomoc děti a užijte si dokonalou a láskyplnou vánoční atmosféru.
Podělte se s námi o váš perníčkovský recept.