Ostatní

Recept na lahodné vánoční perníčky, po kterých se ihned zapráší

První adventní neděle je za námi a přichází ten správný čas na pečení vánočního cukroví. Nejdřív věnujte pozornost perníčkům, které potřebují pěkně odpočívat v teplém pelíšku. Až si dostatečně oddechnou, můžete je začít zdobit sladkým sněhem.

Co budete potřebovat

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžičku perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 bílky na potření

Jak postupovat při pečení

  1. Nejdříve utřete cukr s vejci a změklým máslem. Poté přidejte med a perníkové koření. Následně si trošku pohrajte s mícháním.
  2. Takto je směs připravená k tomu, abyste postupně přisypávali mouku se sodou. Vymazlete dokonalé těsto, a pak ho nechte chvilku odpočinout v lednici.
  3. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C. 
  4. Vytáhněte těsto a rozložte ho na vál. Rozválejte silnější plát a vykrajujte perníčky oblíbených tvarů. Opatrně je vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby.
  5. Perníčky postačí péct cca 8 minut. Po vytažení je ještě na plechu potřete bílkem. Dostanou tak krásný lesklý nádech. 
  6. Nakonec je ozdobte sladkou cukrovou nebo čokoládovou polevou. A nezapomeňte jim najít bezpečnou skrýš, jinak neuniknout chtivým prstíčkům zbytku rodiny.

Tip na závěr: Přizvěte si na pomoc děti a užijte si dokonalou a láskyplnou vánoční atmosféru.

Podělte se s námi o váš perníčkovský recept.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.